Hinomaru i MiOhi

Forum fanów, którzy chcą i robią lepiej :)

Przejdź do zawartości

2 Pytania

W tym dziale można zadawać wszelkie pytania dotyczące konwentu MAGNIFIcon VIII.

Moderator: Mikos

2 Pytania

Nowy postprzez Dalother 6 mar 2010, o 14:24

Konnichiwa!

Przeglądałem ostatnio rozkład jazdy autobusów wyjeżdżających z Wrocławia do Krakowa i nasunęła mi się pewna myśl, aczkolwiek nie wiem czy jest to możliwe, więc chciałem spytać tutaj:

1. Autobusy kursują tylko rankiem (7:00) lub maksymalnie około północy i w obu tych przypadkach byłby problem, gdyż dojazd trwa około 4-5 godzin. W tym przypadku rano dotarłbym w południe, a wieczorem o 4-5 rano. Czy (gdyby wyjechało się wcześniej i dotarło do Krakowa) byłaby możliwość przenocować z Piątku na Sobotę w budynku konwentu?

2. Pamiętam, że na Chapter 1 został wynajęty autobus dla Helperów z Krakowa. Były w nim jeszcze wolne miejsca i nawet zwykli konwentowicze mogli dosiąść się i łatwiej dojechać do Wrocławia. Czy jest jakaś szansa, że w na MAGNIFIcon też będzie wynajęty autobus (tylko, że tym razem z Wrocławia) i będzie się można dosiąść?

Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam! ;)
Dalother

Re: 2 Pytania

Nowy postprzez machaunder 7 mar 2010, o 17:00

Witam i pozdrawiam:D
Co do połączenia to jest o około 4 z minutami pociągiem z Wrocławia lub autobusem gdzieś tak o 24 coś.
Choć szczerze bym wolał przyjechać w piątek i porządnie się wyspać na miejscu.
Przyłączam się do pytania nr 2 czy będzie jakiś bus wynajęty dla konwentowiczów z Wrocka?

P.s
Sorki za love tym razem mam nadzieje, że nie odlecę w sumie marne szanse (dodatkowe leki)
machaunder

Nowy postprzez Mikos 8 mar 2010, o 03:26

Co do autobusu - pracujemy nad tym i bardzo możliwe, że coś takiego się pojawi, tym razem nie dla Helperów bo aż tak dużo ich z Wrocławia nie mamy ;). Co do Ciebie MechaUnder - nic nie przepraszaj, zdarza się i jak się znów zdarzy to znów pomożemy :) Nic się nie martw i wpadaj na konwent! Znaleźliśmy Twojego zgubionego identa z Love, jak coś to weźmiemy na Magni.
Mikos

Nowy postprzez Dalother 8 mar 2010, o 07:24

To mam jeszcze dwa pytania:

1. Gdyby pojawił się autobus, to pieniądze za przejazd wpłacać na Wasze konto czy na miejscu (u kierowcy)?

2. Jeżeli już pojawi się autobus, to z Wrocławia będzie on 1, prawda?

Mam nadzieję, że pojawi się autobus, bo wtedy nie byłoby żadnych problemów z dojazdem :). Z góry dzięki za odp. :D. Pozdrawiam!
Dalother

Nowy postprzez Xellos 10 mar 2010, o 11:21

Ja chciałbym się zapytać, czy mógłbym dać swoje własne suby na projekcje. Chociaż pewnie chcecie same nowości. ;p Oto anime, które chciałbym puścić:
Naruto Shippuuden - Kakashi Gaiden - historia o Kakashim, prequel do serii TV puszczany w Japonii jako 119 i 120 odcinek Shippuudena.
Kowarekake no Orgel - fascynująca, krótka i wzruszająca opowieść o chłopaku, który przeżył wiele w swoim życiu, oraz dziewczynie-androidzie, którą znajduje. Wiele osób widzi tu podobieństwa do Chobits, jednak to anime wzrusza naprawdę.

Jak nie dacie, nie szkodzi, ale chciałbym, by to poleciało. Subki mogę nagrać na RW i dać wam, jak będę w piątek.
Xellos

Nowy postprzez Dalother 11 mar 2010, o 22:52

Mam jeszcze jedno pytanie. Czy jest jakiś inny sposób skontaktowania się z organizatorami i zadaniu kilku pytań? Co prawda, na forum można to zrobić, lecz odpowiedź przychodzi dopiero po kilkunastu dniach. Szczególnie ważną informacją dla mnie jest autobus wynajęty przez MioHi, ponieważ chyba tylko dzięki niemu będę mógł pojechać. Do kiedy będzie wiadomo czy będzie na 100%?
Dalother

Nowy postprzez Draken 11 mar 2010, o 23:20

Ja mam takie pytanie. Ile się czeka na potwierdzenie rezerwacji? zapłaciłem wczoraj i jeszcze nic mi nie przyszło nie martwiłbym się, ale wczoraj mijał termin wpłaty(7 dzień) co powoduje, że ta sytuacja jest dość niekomfortowa
Draken

Nowy postprzez Xellos 12 mar 2010, o 10:55

Draken napisał(a):ale wczoraj mijał termin wpłaty(7 dzień) co powoduje, że ta sytuacja jest dość niekomfortowa

Nie wiem, jak jest na magni, ale na natconie jak konwentowicze rezerwowali, to decydowała data wysłania przelewu, więc tutaj powinno być podobnie.
Xellos

Nowy postprzez Mikos 23 mar 2010, o 00:27

Potwierdzenia w tej chwili są na bierząco ale była chwila, że były opóźniania (między innymi przez to, że coraz więcej pojawiało się osób, które nie wpisywały żadnych danych przy przelewie lub przelewały pieniądze a nie rejestrowały się do bazy - to bardzo utrudniło pracę i zmusiło nas do wielokrotnego sprawdzania każdego uczestnika).

Co do autobusu to chyba nie tym razem - problemem jest zaparkowanie tak dużej ilości pojazdów w okolicy szkoły.
Mikos

Nowy postprzez Dalother 23 mar 2010, o 01:32

Czyli nie ma już żadnej możliwości, by autobus pojawił się? Eh... Szkoda :/. Teraz będzie trzeba znaleźć inny środek transportu...

Edit: Czy jest możliwość przyjechania w przed dzień (piątek) i przenocowania w budynku konwentu?
Dalother

Nowy postprzez machaunder 23 mar 2010, o 20:38

Dalother napisał(a):Czy jest możliwość przyjechania w przed dzień (piątek) i przenocowania w budynku konwentu?

Pewnie jest ale wiesz co w ostateczności możemy koczować na terenie boiska bo w sumie są już noce trochę cieplejsze xd
Ps.
uhm... Mikos mój nick nie nawiązuje do mech:P bo jakoś nie przepadam za nimi chodź niektóre serię są ok np. fmp czy code geass. Prędzej powinno się ten nick kojażyc z hack//sing ponieważ tam był kot co miał na imię macha(czy maha w sumie nie wiem bo z japońskiego jestem beznadziejny:P).
machaunder

Nowy postprzez pcela 24 mar 2010, o 17:56

Ja przyjeżdżam w piątek i nocuje w hostelu (za 30zł). Inaczej niestety nie mogę.
Obrazek
pcela

Nowy postprzez Xellos 25 mar 2010, o 20:19

machaunder napisał(a): Prędzej powinno się ten nick kojażyc z hack//sing ponieważ tam był kot co miał na imię macha(czy maha w sumie nie wiem bo z japońskiego jestem beznadziejny:P).

Imię tej kotki w obu przypadkach jest prawidłowe. Jej imię pochodzi od celtyckiej bogini wojny, a zarazem siostry Morganny (w języku celtyckim "CH" wymawiają jak silne "H"), ale samo omówienie jej bez spojlerowania jest niemożliwe. ;p
Xellos

Powrót do Pytania